Naar het overzicht van de STRAFKOLONIE

Nooit iets fout gedaan in de koloniën en toch naar de strafkolonie: rechtstreekse plaatsingen

De strafkolonie is er voor koloniebewoners die in de ogen van de leiding een scheve schaats gereden hebben. Maar vreemd genoeg, meld ik op pagina 316 van De strafkolonie, is het in de beginperiode ook mogelijk in de strafkolonie te komen zonder één moment in de koloniën te zijn geweest, en dus ook zonder de kans te hebben gehad in de kolonie iets fouts gedaan te hebben. Hier een overzicht welke mensen dat zijn.

Anthony Star

Anthony Star is de eerste die deze eer te beurt valt.  Rest volgt In De bedelaarskolonie al gedaan: Ook strafkolonisten ontkomen er niet aan. Een weesjongen had ‘een zak horloogie’ uit de kamer van Hoff gestolen ‘en verkogt an der Lichtmis, drie uur van der Schanz’. Ook hij wordt door Seijl ‘in tegenwoordigheid aller bedelaars, op de agterbillen gehouwen’.

Heintje van Vliert

Heintje van Vliert volgt

Cornelis Korevaardt

Cornelis Korevaardt

Anna Christina Seiffer

Anna Christina Seiffer - 'zij loop als een dwijl bij de straat,' volgens haar moeder - speelt een anonieme rol in De bedelaarskolonie pagina 197-198. Het hele verhaal en de hele brief van haar moeder staan op debedelaarskolonie.nl.

Hubert Muisson en gezin

Hubert Muisson heeft een gevangenisstraf gehad en komt daardoor in Rotterdam nergens aan de bak. De subcommissie aldaar wil hem helpen en draagt hem voor aan de Maatschappij. De rest staat op een aparte pagina.

Jakob Surstelt

Jakob Surstelt (of Swestelt)

Zie: C:\Tekst Weldadig\Boek 4 RvP\001 Schaduwfiles\H10 INFO Na 1859\REST Buitenplaatsingen.ods