Naar het overzicht
van stukken over de proefkolonie

Catharina Jans Glas weduwe Richmond en familie in de stamboeken en hun verdere geschiedenis voor zover het op de kolonie speeltCatharina Jans Glas overlijdt 31-8-1834.

Daarna hertrouwt Willem Perrijn met de weduwe Götz. Ook die overleeft hij en hij loopt al richting de tachtig als hij zelf in 1873 overlijdt. Een heel klein beetje over een zoon van Götz staat bij verhaal 4 uit Wilhelminaoord, http://www.schackmann.nl/proefkolonie/Archief/VerhalenWilhelminaoord.html.

Catharina’s voordochter Cornelia Strik trouwt dus (zie bij de archiefstukken) de ingedeelde Dirk Willem Meijer. Een dochter vond ik terug op de genealogie Burggraaf: http://members.home.nl/familieburggraaf/genea/ (zoek Catharina Cornelia Meijer) en uit diens geboorteplaats valt te zien dat Cornelia en Dirk Willem zijn teruggekeerd naar Vlissingen.

Van de kinderen uit haar huwelijk met de Engelsman Richmond blijft Jan Joseph Richmond op de kolonie. Hij trouwt met een dochter van proefkolonist Weender, wordt kolonist en is samen met zijn echtgenote een van de eerste bewoners van de ouderenvoorziening van de Maatschappij (boek bladzijde 370).

Maria Louisa Richmond en Teunis Richmond verlaten in respectievelijk 1833 en 1845 de kolonie en zoeken hun heil elders.

De twee kinderen van Catharina en Willem gaan ook weg. Suzanna Adriana Perrijn in 1843 en de jongste, die als Sara Pirijn geboren is, een jaar later. Zij trouwt dan met een tuinman in Assen, zie de Stamboom Familie Meijberg: http://www.meijberg.net/familie/index.php

Zie ook de archiefstukken over de weduwe Richmond of ga terug naar haar pagina.