DRUK STRAKS OP DE BACK-KNOP VAN JE BROWSER OM OP DE GOEDE PLAATS IN HET SCRIPT TERUG TE KOMEN

ANKIE (35) is de schrijfteamleidster. Een aantrekkelijke vrouw, klein, slank, roodbruin geverfd haar, modieus gekleed. Ankie heeft de filmacademie gedaan en was daarna free-lance-journaliste voor film en mode. Na jaren leuren met scripts is ze er eindelijk in geslaagd een opzet voor een drama-serie te slijten aan de media-tycoon JC. Er moet nog wel wat aan het verhaal gesleuteld worden...
Ankie is lesbisch en heeft dankzij een zaaddonor een zoon, JORDI (10). Die voedt ze op, samen met:
HENNY (32), haar vriendin. Stevig gebouwd, kort blond haar. Om Ankie de kans op een car rière te geven, is zij tijdelijk Huisvrouw. Maar geleidelijk groeit haar twijfel over de artistieke output...

JC (38 jaar) is Ankie's antagonist op het werk. Hij is een grote producent van t.v.-amusement met een eigen mediacomplex. Hij is uitsluitend in mensen geïnteresseerd voorzover ze de onstuitbare groei van zijn imperium bevorderen.

JOHAN (40) is de senior-staffwriter, door Ankie aangetrokken voor met name de constructie van de lange lijnen. Hij is lang, iets te zwaar, draagt een morsige broek en oud colbertje. Johan is niet van zijn stuk te brengen, behalve door:
WALTER (24), vlotte jongen met ringetje in zijn oor, door JC in het schrijfteam gezet met de belofte dat hij het in zijn bedrijf nog ver zal schoppen. In zijn eigen ogen een Don Juan met briljante ideeën die niet voldoende gewaardeerd wordt. Ook niet door:
MICHELLE (19), de stagiaire. Ze fungeert dramaturgisch als de cowboy die het stadje inrijdt: met haar zien we hoe een schrijfteam een soapserie opbouwt. Zij is een leuke, jonge meid, ijverig, leergierig, enthousiast en soms de vertwijfeling nabij. Dan krijgt ze hulp van:

LAETITIA (40), de koffiejuffrouw/schoonmaakster in JC's bedrijf. Zij is een gezellige Antilliaanse en weet dankzij haar kijkervaring alles van soaps.
 

DRUK ALS JE HIER KLAAR BENT,  OP DE BACK-KNOP VAN JE BROWSER OM OP DE GOEDE PLAATS IN HET SCRIPT TERUG TE KOMEN

 

 

DRUK STRAKS OP DE BACK-KNOP VAN JE BROWSER OM OP DE GOEDE PLAATS IN HET SCRIPT TERUG TE KOMEN
 

DE PERSONAGES IN DE SOAP die het schrijfteam schrijft, zijn typetjes:

- Rode verhaallijn: Sonia (55), zakenvrouw aan de top, sterk, en James (35), directiesecretaris, vilein.

- Blauwe verhaallijn: Karin (23) dochter van Sonia en Dino (30), de door haar moeder afgewezen mediterrane minnaar.

- Groene verhaaklijn: Eric (30), Sonia's oud ste zoon, een slapjanus, getrouwd met Joanna (28), zwanger (maar niet van hem).

- Gele verhaallijnlijn: Bart, (45), IT-er, toekomstig geheime minnaar van Sonia, getrouwd met Elsbeth (35), huistrut. Heeft vanaf scène 11 ineens een dochter.
 

DRUK ALS JE HIER KLAAR BENT,  OP DE BACK-KNOP VAN JE BROWSER OM OP DE GOEDE PLAATS IN HET SCRIPT TERUG TE KOMEN